Са матуром ученици Економске школе положили и испит зрелости

Невена Бунић
Са матуром ученици Економске школе положили и испит зрелости

Бањалука - Матурско славље у никада елегантнијем издању круна је четворогодишњег школовања ученика Економске школе, који су по ријечима директора и професора били изузетно добра генерација како по учењу тако и по људским квалитетима.

Матуранти су се у понедјељак навече, по традицији окупили  на Тргу Крајине да би са својим пријатељима и породицом стрпљиво фотографисали и на тај начин сачували успомену на овај велики дан. Центром града продефиловало је 223 сада већ бивших средњошколаца до хотела "Босна" гдје је била прослава. Директор Економске школе, Нада Вулић каже да је ова генерација напреднија у односу на друге.

- Били су одлични по учењу, просјек им је био 4,3, а имали смо два одјељења са просјеком вишим од 4,5. Посебни су јер су били сложни, пристојни и морални. Никада нису правили проблеме - казала је Вулићева.

Матуранти су са сузама у очима у широким осмијехом говорили о протекле четири године. Економски техничар Дајана Будиша, каже да никада неће заборавити вријеме проведено у школи.

- Увијек ћу се сјећати пријатеља и дивног дружења са њима, а и професора. Уписаћу психологију на Филозофском факултету. Економија јесте корисна и занимљива, али мене је одувијек привлачио људски ум - рекла је Будиша.

Банкарски техничар Јово Додик каже да је Економска школа посебна по много чему.

- Наша школа је изузетна по томе јер нуди смјерове у којима се може успјети у животу. Протекле четири године ћу памтити по друштву и по добрим професорима. Од данас смо закорачили у свијет одраслих и положили испит зрелости - казао је Додик.

Професорица социологије и филозофије, Мирјана Миљановић каже да је ово једна од бољих генерација у Економској школи.

- Били су константни у својим успјесима за све четири године. Увијек су показивали интерес за рад и мислим да ће од њих изаћи добри економисти - рекла је Миљановићева.

Успомене

Банкарски техничар Ивана Стојаковић,  каже да ће посљедње четири године памтити по другарима из разреда и по разним догодовштинама.

- Било је доста занимљивих догађаја. Памтићу све што је лијепо а оно мање лијепо сам избрисала из меморије. Већ сам запослена и можда ћу касније нешто уписати - казала је Стојаковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана