Са 800.000 КМ подстичу производњу хране

В. П.
Са 800.000 КМ подстичу производњу хране

Бањалука - Центар за развој пољопривреде и села расписао је јуче јавни позив за расподјелу 800.000 КМ подстицајних средстава и премија за развој пољопривредне производње за ову годину.

Позив је отворен до 3. маја, а новац ће бити додјељиван за воћарску и производњу поврћа у пластеницима, изградњу хладњача и сушара, објеката за узгој стоке, проширење рибњака, производњу меда, набавку опреме и пољопривредне механизације и друго.

- Право на подстицајна средства имају пољопривредна газдинства регистрована на територији града која морају да посједују довољно обрадивог земљиште за обављање дјелатности - наведено је у условима јавног позива.

Између осталог, морају имати довољан број радно способних чланова породице или запослених, те измирене све обавезе према Центру, као што су кредити или за утрошену воду, порез на непокретности, комуналне таксе и слично.

Према Правилнику о додјели ових подстицаја, максимални износ који Центар издваја не може бити већи од 50 одсто од укупне вриједности пројекта.

Центар је лани за ове подстицаје имао на располагању 750.000 КМ. На јавни позив за додјелу подстицајних средстава пријавило се њих 381, од којих је 360 испунило услове. У 2015. години ове подстицаје је добило 189 пољопривредника у износу од 477.614 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана