Рукотворинама одушевили посјетиоце

Весна Поповић
Рукотворинама одушевили посјетиоце

Бањалука - Уникатни накит, одјевни предмети од вуне, здрава храна и декоративни предмети непогрешив су избори при даривању у вријеме новогодишњих празника, али и трајна успомена драгим особама.

Вриједне руке суграђана су припремиле и представиле ове рукотворине на сајму креативаца "Сјећања једне зиме", који је отворен протеклог викенда на платоу испред Храма Христа Спаситеља.

Драгана Чорокало је за припаднице љепшег пола припремила линију накита под називом "Дантеа" .

- Накит је направљен хеклањем жице, чиме сам спојила традицију са модерним и сваки комад је уникат - рекла је она и додала да покушава да сваки комад накита буде бољи од претходног, када је у питању сам рад и квалитет репроматеријала.

Објаснила је да је цијена сваког комада накита формирана према времену које утроши у израду, те додала да се креће од 20 до 70 КМ.

Сњежана Радановић је за све посјетиоце сајма припремила велики број декоративних предмета.

- Радим романтични декупаж, то је моја тема на овом сајму. Рециклирам старе ствари и предмете које откупљујем и обрађујем и осликавам - објаснила је Радановићева и додала да је велики број посјетилаца сајма заинтересован за куповину.

Главни "кривац" за одржавање овог сајма, односно организатор сајма, је предсједник Удружења креативаца "Драганасгарден" Драгана Прањић.

- Жељели смо да граду поклонимо прави сајам у смислу даривања. Посјетиоци ће моћи да виде ватромет рукотворина, како старих тако и нових. На штандовима је била изложена између осталог, плетена роба, коју израђује "Коло српских сестара" и удружење "Дуга", а исто тако и рукотворине од накита које се раде по модерним технологијама. У понуди се нашла и здрава храна - објаснила је Прањићева и позивала све креативце да се придруже овом удружењу и обрадују их својим рукотворинама.

Додала је да је овим сајмом жељела сваком посјетиоцу да поклони једно лијепо сјећање.

- Ако у томе успијем, онда сам презадовољна - нагласила је Прањићева. Сајам се затвара данас у 19 часова.

Отварање

Сајам, на којем учествује 30 излагача, свечано је отворила замјеник градоначелника Јасна Бркић.

 - На сајму је понуђен велики број рукотворина. Накит, декоративни предмети увијек су драги и симпатични поклони - рекла је Бркићева и додала да овакав сајам промовише и предузетништво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана