Родитељи дјеце из “Звјездице” могу преузети захтјев за снижење цијене

К. Ш.
Родитељи дјеце из “Звјездице” могу преузети захтјев за снижење цијене

БАЊАЛУКА - Родитељи дјеце која бораве у ПУ “Звјездица” могу преузети образац захтјева за снижење цијене на 380 КМ у канцеларији 23 Градске управе

Казао је ово градски менаџер Бојан Кресојевић, који је поручио да се, према захтјеву тражи смањење цијене на 380 КМ, које ће се примјењивати најкасније од 1. октобра.

- У случају да “Звјездица” позитивно не одговори на захтјев у року од 15 дана од дана преузимања (поштом или лично) сматра се да је родитељ раскинуо уговор, при чему се раскид уговора примјењује од 1. октобра. Према споразуму који се, такође, потписује у канцеларији 23, а чији потписник је и градоначелник, град ће обезбиједити боравак ове дјеце у јавним вртићима од 1. октобра - казао је он.

Истакао је и то да родитељи који су потписали анекс уговора са “Звјездицом” за нову цијену од 450 КМ такође имају могућност да предају захтјев за снижење цијене на 380 КМ и споразум са градом о обезбјеђењу мјеста од 1. октобра у јавном вртићу.

- Након потписивања споразума са градом потребно је да родитељи предају доказ да су доставили/предали захтјев према ПУ “Звјездица”. Споразум са градом може бити потписан до 5. јула. Након 5. јула биће доступне информације и за родитеље чија дјеца бораве у другим предшколским установама о начину рјешавања проблема неоправданог повећања цијена. Како је и најављено, потписан је правилник којим је субвенција повећана на 100 КМ за прво дијете, а 200 КМ за свако наредно - истакао је Кресојевић.

Градски менаџер је поручио да сва дјеца са пребивалиштем у Бањалуци могу остварити право на субвенцију од 1. јула, без обзира на то када су промијенила пребивалиште.

- Дакле, ограничење од минимално двије године боравка у Бањалуци се више не примјењује - поручио је градски менаџер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана