РКУД “Пелагић” организује фестивал “Од игара више”

И. К.
РКУД “Пелагић” организује фестивал “Од игара више”

Бањалука - Први ветерански фестивал фолклора “Од игара више” у организацији РКУД “Пелагић” биће одржан на тврђави Кастел 10. маја са почетком у 19 часова. Наступиће око 300 чланова српских фолклорних друштава из Србије, Аустрије, Њемачке, Италије и Републике Српске.

- Публика ће имати прилику да на дјелу види ветеране културно-умјетничког друштва “Србија” из њемачког града Хановера, СКЦ “Стеван Мокрањац” из аустријске престонице Беча, “Понтес - мостови” из италијанског града Трста, те ансамбле ветерана “Соња Маринковић” из Новог Сада и “Коста Абрашевић” из Бачке Паланке. Наступиће и домаћи ансамбли “Чајавец”, “Младост”, “Свети Григорије” и “Веселин Маслеша” из Бањалуке, те КУД “Дубичанке” из Козарске Дубице и “Просвјета” из Прњавора - рекла је портпарол РКУД-а “Пелагић” Николина Чато.

Нагласила је да је, његујући традицију дугу 92 године, ово културно-умјетничко друштво најстарије у граду, а прву ветеранску фолклорну групу основало је прије двије године.

- Улаз на ветерански фестивал биће бесплатан. Позивамо све заљубљенике у народна кола, игре, пјесме, обичаје и традицију да дођу и уживају у богатом програму који смо припремили - додала је Чато.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана