Ризична игра на оштећеним тобоганима и љуљашкама на Старчевици

Илијана Божић
Ризична игра на оштећеним тобоганима и љуљашкама на Старчевици

БАЊАЛУКА - Станари зграда у улици Прве крајишке бригаде на Старчевици пожалили су се редакцији “Гласа Српске” да је дјечје игралиште у лошем стању, да је ризично пустити малишане у овај њихов омиљени кутак те да је неопходна санација. Према ријечима станара Тихомира Гачића због оштећења на справама многи родитељи страхују да им се малишани не повриједе.

- Највише се плашимо за безбједност наше дјеце која свакодневно излазе на игралиште. Један од највећих проблема је трула дрвена греда која носи љуљашку, а на једном мјесту у конструкцији недостаје даска. Довољно је да једном сједне неко тежи и да она пукне - рекао је Гачић.

Додао је да су станари раније писали допис Градској управи те да су радници Одјељења за комуналне послове санирали одређена оштећења, али да је неопходно да поново изађу на терен.

- Клупе су растурене и старе. Тобоган је оштећен. Када се дијете спушта иде директно на сломљену пластику, да се повриједи. И љуљашка за бебе требало би да буде поправљена, јер је један ланац краћи од другог, због чега је неупотребљива - казао је Гачић и додао да су покидане и ручке на клацкалици, популарној жабици.

Истакао је да је и вртуљак у лошем стању те да би било неопходно промијенити пијесак.

- Ми станари смо поправљали неке ситнице, колико је било у нашој моћи, али крупније проблеме не можемо да ријешимо. Било би добро да неко дође, погледа и санира оштећења - рекао је Гачић.

Из Одјељења за комуналне послове су поручили да је санација овог игралишта почела прије два и по мјесеца те да је због епидемиолошке ситуације прекинута.

- Планирамо да наставимо радове које смо започели. Поправљена је и лакирана комплетна дрвена и челична конструкција, лакиране су дрвене конструкције тобогана те поправљени ланци на љуљашкама. Замијењена је дрвена греда на клацкалици, као и мале носиве греде на клацкалицама - саопштено је из овог одјељења.

Истакли су да још треба да замијене пластично корито тобогана те лежајеве на вртуљку.

- Чекамо да нам стигне опрема из Србије да бисмо могли да наставимо радове. Такође, ускоро планирамо да допунимо пјескарник. Упознали смо о томе и Савјет мјесне заједнице Старчевица. Све што је неопходно ми ћемо санирати - поручили су из Одјељења и замоли станаре за стрпљење.

“Грађанска патрола”

Из Градске управе су саопштили да је путем апликације “Грађанска патрола” пријављено оштећење справа на дјечјем игралишту у Улици Првог крајишког корпуса у Новој Вароши.

- Пријављена су оштећења и на игралишту у улици Марка Краљевића те у улици Бранка Ћопића, док је на спортском игралишту у близини Зеленог моста оштећен кош. У наредних неколико дана биће санирана сва пријављена оштећења – поручили су из Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана