Ријешен проблем радника „Акване“: Завршена ванредна сједница Скупштине града

Глас Српске
Ријешен проблем радника „Акване“: Завршена ванредна сједница Скупштине града

БАЊАЛУКА - Завршена је и 18. ванредна сједница Скупштине града Бање Луке, а одборници су подржали све четири тачке које су се нашле на дневном реду.

Коментаришући данашње двије ванредне сједнице, градоначелник Драшко Станивуковић поручио је како је, упркос турбулентом дану, изузетно задовољан данашњим сједницама, на којима су усвојене битне одлуке.

-Дио одборника, окупљених око неке неразумне идеје, а то је да се не подрже питања рјешавање радника предузећа „Аквана“ на крају су пристали и да се то питање ријеши. Дакле, важно је рећи да смо ријешили питање радника овог предузећа и да ће имати плаћене све порезе и доприносе, да ће имати ријешено здравствено осигурање. Моћи ће да се припремају за надолазећу љетну сезону, а наставићемо и да уређујемо наш Градски олимпијски базен, да уређујемо наше предузеће – казао је градоначелник.

Поручио је како су на данашњој сједници подршку одборника добили и програм за спорт, те календари културних и туристичких манифестација.

-То је значајно за Бању Луку. Сви они догађаји који су најбоље оцијењни добили су потребна новчана средства, те позивам организаторе да сада пуном паром крену да припремају све те догађаје – казао је Станивуковић.

Осврнуо се градоначелник и на награде и признања која се додјељују поводом 22. априла – Дан Града Бање Луке.

-Овим путем желим да честитам свим добитницима награда. Желим да честитам Милошу Вучевићу, којем ће признање Почасни грађанин Бање Луке заиста значити. Радује га скорашњи долазак у Бању Луку. Честитам и свим осталим добитницима признања. Када већ говоримо о Дану града, желим да кажем да се на посебан начин припремамо за овај догађај. Свечана академија ће бити величанствена, а наш град ће бити прелијепо уређен, те ћемо са свим нашим суграђанима прославити овај, за Бању Луку важан дан. Сваке године дижемо љествицу у организацији, а тако ће бити и ове године – казао је градоначелник.

Предсједник Скупштине Града, Љубо Нинковић поручио је како је такође задовољан данашњим даном, у којем су одржане двије битне сједнице, а на којима су усвојене битне одлуке.

-Данас смо одрадили двије ванредне сједнице. Усвојили смо награде и признања, односно изабрали све оне људе који ће на Дан града добити награде. Усагласили смо се око свега тога и драго ми је да награде иду према људима који су те награде и заслужили. Додатно, ван снаге је стављена и одлука о додјели земљишта за обављање погребне дјелатности на локацији у насељу Петрићевац. Усвојили смо и приједлог програма развоја спорта, што је такође један важан документ – казао је предсједник Скупштине.

Нинковић је поручио и то како је 18. сједница Скупштине Града значајна, јер је ријешено питање предузећа „Аквана“.

Подсјећамо, данас су одржане двије ванредне сједнице Скупштине Града, на којима су ријешена битна питања за наш Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана