Рекордних 135 пријава за "Прољеће у Бањалуци"

Srna
Рекордних 135 пријава за "Прољеће у Бањалуци"

БАЊАЛУКА - На јавни позив за организацију манифестација у оквиру новог туристичког блока "Прољеће у Бањалуци" пристигло је рекордних 135 пријава, саопштено је из бањалучке Градске управе.


У саопштењу је наведено да је позив био отворен од 17. децембра до 17. јануара, а одабране манифестације биће суфинансиране из градског буџета.

Из градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику наводе да су пријављени пројекти из свих области - културе, туризма, спорта, забаве и гастрономије.

- У програм ће бити укључени музички, позоришни, књижевни, ликовни, филмски, плесни, фолклорни, туристички и спортски садржаји, односно манифестације и пројекти који одражавају традиционалне културне и умјетничке вриједности, као и савремене токове у свим облицима умјетности и културе - истакли су у ресорном одјељењу.

Прошлогодишњи блок догађаја "Прољеће у Бањалуци", који је организован од априла до јуна, донио је вишеструке користи Бањалуци, укључујући и раст потрошње.

Из Градске управе наводе да се велики број пријава на овогодишњи јавни позив може тумачити и одличним резултатима који су остварени лани, те додају да је од априла до јуна забиљежен раст прихода у туризму и хотелијерству од 4,5 милиона КМ, у односу на исти период 2018. године.

"Прошле године смо у оквиру `Прољећа у Бањалуци` организовали око 90 догађаја у чијој припреми и организацији је учествовало око 14.000 људи", речено је у надлежном одјељењу.

Из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику додају да је циљ организације "Прољећа у Бањалуци" двојак - домаћим грађанима понудити занимљиве и нове садржаје, а са друге стране, туристима понудити догађаје по којима ће памтити боравак у Бањалуци и наводити их да поново дођу у овај град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана