Рекордна потрошња воде у граду

В. П.
Рекордна потрошња воде у граду

Бањалука - Потрошња воде у граду је претходних дана увелико премашила просјек и износила је од 1.024 до 1.103 литра у секунди умјесто 800. Упркос апелу грађанима, потрошња воде у граду и на селима се наставља истим интензитетом, али за сада нових редукција неће бити, потврдили су у градском "Водоводу" и Центру за развој и унапређење села.

Предвиђају да се због временских услова односно јако високих температура ваздуха потрошња воде у наредним данима неће смањити.

- Повремено су без воде сјеверни дијелови града односно насеља Дракулић, Пријечани и Рамићи. У другим дијеловима града снабдијевање водом је нормално уз повремено смањење притиска - рекли су у "Водоводу".

Шеф техничке службе у Центру за развој и унапређење села Марио Купрешак рекао је да су на снази редукције воде на селима које трају већ неколико дана.

- Због прекомјерне потрошње воде уведена је редукција у Борковићима и Горњој Пискавици. Иако су најављене могуће редукције, у Горњој и Доњој Бистрици још нису уведене. Апелујемо на грађане да не залијевају баште, не пуне базене за купање, не перу аутомобиле - казао је Купрешак.

Према подацима овог Центра, потрошња воде на селима почетком седмице била је око 1.200 кубика дневно, а просјек је 550. У поједине мјесне заједнице цистерне допремају воду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана