Регулациони план за улицу Драгана Бубића пред одборницима: За откуп земљишта и радове потребно око милион КМ

Александар Стојановић
Регулациони план за улицу Драгана Бубића пред одборницима: За откуп земљишта и радове потребно око милион КМ

БАЊАЛУКА - На дневном реду сутрашње Скупштине града требало би да се нађе и нацрт измјене дијела регулационог плана Регионалног центра у Бањалуци, којим се предвиђа изградња паркинга и парка у улици Драгана Бубића, у близини тржног центра “Тропик”.

Међутим, ни то није гаранција да ће то бити први корак ка рјешавању дугогодишњег проблема, јер је градоначелник најавио да би могао повући ову тачку са дневног реда.

Проблем у улици Драгана Бубића настао је када је власник осам ламела изградио зграде без довољног броја паркинг мјеста. Након бројних жалби станара, град је кренуо у израду регулационог плана, по којем би откупио земљиште и изградио парк и паркинг, а процјена је да би за те намјене из буџета требало да буде издвојено око милион КМ.

Док из већине у Скупштини кажу да они желе да ријеше проблем станара и одбијају оптужбе да су избјегавали да ријеше проблем, градоначелник Драшко Станивуковић најављује могуће повлачење ове тачке са дневног реда. Станивуковић у изјави за “Глас Српске” каже да су претходне власти “свјесно избјегавале да уђу у коштац са овим проблемом”, јер је потребно откупити земљу од приватних власника.

- Регулациони план је дуго стајао у ладицама и грађани су ми рекли да су задовољни њиме. Ипак, ових дана сам добио одређене притужбе због чега још размишљам да ли да повучем ту тачку, што као предлагач имам право - истиче Станивуковић.

На питање да ли то чини због тога што у буџету нема довољно новца за те потребе, он каже да то није разлог, али да се свакако треба размишљати о приоритетима.

- Разлог због којег је дошло до проблема са паркингом је лош рад претходних администрација, које су издале такве дозволе, али и што су и избјегавале да проблем ријеше. Све то нас је сачекало и морамо одредити приоритете. Слиједи нам вакцинација и не би било коректно да дајемо милион КМ за гаражу или паркинг, а да немамо милион и по за вакцине - рекао је Станивуковић.

Одборник ДЕМОС-а и бивши начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић каже да није тачно да је тај регулациони план био “у ладици”, већ је требало времена да он буде израђен.

- Морали смо добити све приједлоге, што је и учињено, а онда због епидемије један период нисмо имали сједнице Скупштине града и једноставно није било времена да се о њима расправља. Претходна администрација, али и садашња већина желе да ријеше проблем грађана и то смо сада показали, јер смо прихватили ову тачку. Сада о свему треба да одлучи градоначелник - истиче Станаревић.

Паркинг

Након што је инвеститор у близини ламела направио привремени паркинг, поставио је рампу и почео да наплаћује паркинг карте на мјесечном нивоу. То је изазвало револт станара, који су се обратили градској инспекцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана