Регистрација пољопривредника до краја године

М. С.
Регистрација пољопривредника до краја године

БАЊАЛУКА - Центар за развој пољопривреде и села позвао је пољопривредне произвођаче и носиоце пољопривредних газдинстава, који нису у бази података, да се региструју до 31. децембра.

- Они који се не буду регистровали неће имати могућност да аплицирају на јавне позиве и остваре право на подстицајна средства у наредној години за подршку пољопривредној производњи - казали су из овог центра.

Центар за развој пољопривреде и села успоставио је базу података пољопривредних произвођача ради праћења промјена и кретања на пољопривредним газдинствима и стратешког планирања подршке пољопривредној производњи за сваку годину.

- Захваљујући бази података и редовним ажурирањем биће уведен ред у области пољопривреде и руралног развоја, онемогућене малверзације и беспотребно расипање буџетских средстава - додали су из центра.

За регистрацију је потребна лична карта, доказ о упису у регистар пољопривредних газдинстава (АПИФ), посједовни лист за земљиште у власништву и уговор о закупу земљишта (уколико постоји). Регистрација се врши у просторијама Центра за развој пољопривреде и села, на адреси Војводе Момчила 10, 12 и 16, сваким радним даном од осам до 15 часова. Све додатне информације могу се добити позивом на телефонске бројеве 051/433-623, 051/433-621 и 051/433-636.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана