Расправом о задужењу настављена сједница Скупштине града Бањалука

Срна
Расправом о задужењу настављена сједница Скупштине града Бањалука

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука настављена је јутрос одборничком расправом о приједлогу одлуке о задужењу емисијом хартија од вриједности.

Сједница се одржава у сали градског парламента, а тренутно је присутно 26 одборника.

Пред одборницима је и низ других важних тачака, између осталих, Нацрт првог урбанистичког плана Бањалуке, препоруке о кориштењу ћирилице и одлука о усвајању плана капиталних инвестиција града у периоду од 2021. до 2023. године, више одлука о додјели у закуп пословних простора под посебним условима, те више тачака из области просторног уређења.

На дневном реду налазе се 64 тачке, од којих је током досадашњег рада највише пажње привукло разматрање Нацрта ребаланса буџета који износи 166,6 милиона КМ и већи је од првобитног за 16,87 милиона КМ или 11,3 одсто.

Прва сједница након љетне паузе прекинута је 12. октобра након сазнања да је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић позитиван на вирус корона, а након тога екипе бањалучког Дома здравља тестирале су све одборнике и све који су били присутни у скупштинској сали, од којих је још неколико особа било позитивно.

Градски парламентарци су једногласно на засједању 11. октобра усвојили прве три тачке дневног реда које се односе на консолидовани извјештај о извршењу буџета града Бањалука за период од 1. јануара до 30. јуна.

Усвојена је и одлука о расподјели утврђеног суфицита и неутрошених намјенских средстава за 2020. годину и из претходног периода.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана