Расписан тендер за обнову пјешачке зоне код Палате предсједника у Бањалуци

Глас Српске
Расписан тендер за обнову пјешачке зоне код Палате предсједника у Бањалуци

Бањалука - Градска управа расписала је данас тендер за избор извођача изградње наставка пјешачке зоне код Палате предсједника Републике, након што је прошле године успјешно реализована прва фаза овог пројекта, реконструкцијом популарног "Паркића". У овогодишњи наставак овог пројекта биће уложено 1,2 милиона КМ.

Према пројектној документацији, обновом ће бити захваћена дионица на потезу од реконструисаног „Паркића“ до првих угоститељских објеката у Улици Бана Милосављевића.

"За наставак обнове пјешачке зоне обезбијеђено је 1,2 милиона КМ ребалансом градског буџета, а послије обављених консултација са Архитектонско-грађевинско-геодетским факултетом у вези са одређеним појединостима пројекта створени су услови да покренемо процедуру јавне набавке за избор извођача радова", казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Ова друга фаза обнове пјешачке зоне у центру града, према његовим ријечима, подразумијева радове на простору испред Банског двора и Палате предсједника РС до првих угоститељских објеката у Улици Бана Милосављевића.

Тај простор, како је предвиђено пројектом, биће поплочан гранитним плочама, уз изградњу нове расвјете, оборинске канализације и инсталација. Постојећи дрворед ће бити задржан и дијелом обновљен.

 

Ова зона, површине око 2.900 квадратних метара, у потпуности ће бити реконструисана у модерно шеталиште.

По пројекту, читав простор од "Паркића" до првих угоститељских објеката формираће простор трга испред Палате Предсједника РС, који ће красити мозаик заставе Града са мотивима ријеке Врбас и тврђаве Кастел, као и храст лужњак, уз пратеће свјетлосне ефекте.

По плановима градске администрације, овај пројект биће настављен и догодине, за кад је планиран улазак у радове на потезу до Народног позоришта РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана