Рампа за инвалиде и код “Зотовића”

А. С.
Рампа за инвалиде и код “Зотовића”

Бањалука - Нова рампа за особе са инвалидитетом изграђена је код Завода “Др Мирослав Зотовић” и она је једна од њих 50 које треба да никну на подручју града како би у значајној мјери било олакшано кретање особа са ортопедским помагалима.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је у петак у Трапистима да град од 2017. године плански, заједно са Хуманитарном организацијом “Партнер” и другим, ради на уклањању архитектонских баријера и прилагођавању јавног превоза лицима са инвалидитетом.

- Уз капиталне пројекте, радимо и захвате у саобраћају који су значајни за рјешавање проблема суграђана са инвалидитетом - казао је Радојичић.

Представница Хуманитарне организације “Партнер” Оливера Мастикоса казала је да су током кампање “Бањалука - инклузивна заједница” успјели у намјери да јавни превозници стекну навику да особе са инвалидитетом треба да се крећу и да, ако је то потребно, отворе рампу за улаз инвалида у аутобус.

- Посебно је значајна ова локација код “Зотовића”, гдје сада и лица са инвалидитетом могу несметано да приђу станици и уђу у аутобус - казала је Мастикоса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана