Радови на саобраћајници према Мотикама у пуном јеку

Срна
Радови на саобраћајници према Мотикама у пуном јеку

Бањалука - Градња нове саобраћајнице у Бањалуци на правцу од "жутих зграда" према насељу Мотике, вриједна више од два милиона КМ, одвија се планираном динамиком, а на првом дијелу дионице ових дана слиједи изградња горњег слоја пута, саопштено је из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

Према подацима са терена, у току је изградња оборинске и фекалне канализације, као и постављање нове водоводне мреже која ће трајно ријешити питање комуналне инфраструктуре у овом дијелу града.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је Срни да су на првој дионици већ изграђени потпорни зидови, а да ће у наредних 15 дана бити завршене подземне инсталације, након чега почиње изградња горњег слоја пута, односно уградња тампона и бетонских ивичњака.

Према његовим ријечима, упоредо са овим радовима, наставља се постављање канализације и водоводне мреже на преосталом дијелу трасе.

Сандић истиче да је други дио трасе мање захтјеван у погледу градње, па су на овој диониоци већ почели радови на подземној инсталацији.

Изградња Улице краља Александра Првог Карађорђевића почела је крајем марта у оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради", а предвиђена је изградња 1,2 километра саобраћајнице на потезу од жутих зграда до објекта "Павловић турса".

Према пројекту, гради се модерна саобраћајница ширине шест метара са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, те јавном расвјетом.

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана