Радовановић: Бесплатне мјесечне карте велика олакшица за породице

Ј. Т.
Радовановић: Бесплатне мјесечне карте велика олакшица за породице

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења породица "Четири плус" Јован Радовановић рекао је за "Глас Српске" да су послије 14 година успјели да обезбиједе мјесечне карте које ће за вишечлане породице бити велика олакшица.

- Након 14 година борбе да добијемо мјесечне карте како према Министарству саoбраћаја и веза тако и Градској управи, најзад смо успјели да ову повластицу  изборимо. У сарадњи са Градском управом од 1. марта ученици из вишечланих породица добиће бесплатне мјесечне карте - рекао је Радовановић.

Истакао је да је ово велико олакшање за вишечлане породице, поготово за оне родитеље који су без посла.

- Када имате једног школарца, није лако, а камоли три или четири, када морате да издвојите значајну суму за превоз у школу. То се поготово односи на породице из удаљенијих насеља, како што су Агино село, Бронзани Мајдан гдје су карте и по 90 КМ, тако да можете да замислите какво је то олакшање за породице у којима су родитељи незапослени, немају примања, а боре се да дјецу школују и прехране - нагласио је Радовановић.

У евиденцији овог Удружења има 360 ђака средњих школа и редовних студената из породица са четворо и више дјеце.

За издавање карте потребно је, уз попуњен образац, да ђаци и редовни студенти доставе и потврду о мјесту пребивалишта, потврду од образовне установе коју похађају (школа или факултет), потврду од Удружења са четворо и више дјеце "Четири плус Бања Лука" и претходно издату карту.

Из Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи Бања Лука обавијестили су редовне ђаке средњих школа и редовне студенте из породица са четворо и више дјеце са подручја Бање Луке, да од данас могу да поднесу захтјев за израду електронских карата у циљу обезбјеђивања бесплатног јавног и приградског превоза путника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана