Радојичић: Ускоро приједлог одлуке о реструктурисању градског дуга

Срна
Радојичић: Ускоро приједлог одлуке о реструктурисању градског дуга

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић најавио је да ће наредних дана локалном парламенту предложити одлуку о реструктурисању градског дуга од 80 милиона КМ, како би се задуживањем по повољнијим каматним стопама обезбиједила средства за вишемилионске развојне пројекте на подручју Бањалуке.

Радојичић је током данашњег разговора са представницима турске групације "Сетас", који су изразили интерес за реализацију и финансирање више инфраструктурних пројеката, нагласио да би Скупштина града на сједници 27. децембра требало да донесе одлуку о реструктурисању постојећих кредитних задужења Бањалуке.


"На основу тога биће расписан међународни јавни позив за реструктурисање градског дуга који ће, подијељен у више лотова, бити отворен 45 дана. На овај начин створићемо услове да већ у идућој години покренемо више развојних пројеката у Бањалуци пошто ћемо остварити значајне уштеде у буџету", навео је Радојичић.

Он је прецизирао да тренутна кредитна задужења града износе око 80 милиона КМ и додао да су неки раније подизани кредити имали каматне стопе и до осам одсто, док је данас просјечна камата за оваква задужења и дупло нижа, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Радојичић је напоменуо да је о томе јуче разговарао са директорима свих комерцијалних банака позивајући и потенцијалне иностране кредиторе да се пријаве на јавни позив за реструктурисање градског

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана