Радојичић: Септембар доноси нове изазове

Срна
Радојичић: Септембар доноси нове изазове

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да Градски штаб за ванредне ситуације не разматра нове мјере у вези са вирусом корона, али размишља о свим изазовима који носи септембар, када се очекује већа фреквенција људи и више контаката, што може довести до повећаног броја обољелих.

"Град се спрема за јесен и надамо се да у августу неће бити неких спектакуларно лошијих услова. Не очекујемо да ће бити неког наглог побољшања јер је очигледно да је вирус корона присутан, раширио се међу популацијоим и нема намјеру да оде сам од себе", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он каже да се процјењује да је сљедећи критичан моменат септембар, када почиње школска година, рад јавног саобраћаја у пуном капацитету и када се људи буду враћали са годишњих одмора, што би могло да доведе до преноса вирусаа због повећаног броја контаката.

Рачунајући на ту варијанту, наводи Радојичић, јуче је испланирано неколико мјера.

"У Доцу ће бити отворена посебна ковид амбуланта намијењена лицима позитивним на висус корона, а која требају примарну здравствену заштиту било које врсте", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, разматра се и локација за амбуланту само за дјецу школског узраста са акутним респираторним тешкоћама и симптомима вируса корона.

"Процјењујемо да ће ово стање у вези са вирусом корона потрајати седмицама и мјесецима. Због тога ћемо према Поликлиници и другима амбулантама породичне медицине радити техничка рјешења прилазних саобраћајница, чекаоница и других простора, јер долазе лошији временски услови и желимо за грађане да створимо колико толико прихватљиве услове", навео је Радојичић.

Истичући да је то превенција за оно што долази, Радојичић каже да је процијењено да се "може гурати" са важећим спектром мјера, када је ријеч о постојећем стању и броју обољели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана