Радојичић: Одлука о суспензији јавних скупова СНСД-а највјероватније у понедјељак

Срна
Радојичић: Одлука о суспензији јавних скупова СНСД-а највјероватније у понедјељак

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Игор Радојичић најавио је за понедјељак сједницу Градског изборног штаба на којој ће вјероватно бити донесена одлука да се суспендује кампања у смислу организовања јавних скупова.

Радојичић је навео да ће на сједници, која ће бити одржана у јутарњим часовима, размотрити начин даљег вођења кампање с обзиром на погоршање епидемиолошких услова.

- Могуће је да више уопште нећемо одржавати било какве јавне трибине већ ћемо се организовати на наш мрежни капиларни рад - рекао је Радојичић на конференцији за новинаре на којој је представио предизборни програм.

Он је додао да СНСД не може организовати предизборне скупове на које неће спонатно доћи стотине људи без икаквог јавног позивања и оглашавања.

- Препоруке су да се јавна окупљања смањују због новог таласа епидемије у цијелом свијету. Ми ћемо током викенда имати скупове на неколико сеоских локација гдје ћемо процјењивати стање, гдје се нисмо оглашавали и јавно позивали становништво. Али, ако дођу само наши чланови и активисти, то је и даље велики број - додао је Радојичић.

Он очекује и да ће ДНС у Бањалуци остати дио Видовданске коалиције, те да су добродошао партнер у новој власти.

Бањалука ће се развијати као средњоевропски град 21. вијека

Игор Радојичић истакао је да ће се Бањалука у наредном периоду развијати као главни град, регионални центар и средњоевропски модерни град 21. вијека.

Представљајући предизборни програм под називом "Бањалука 2025 плус", Радојичић је истакао да је програм наставак концепта из 2016. године, када је Бањалука представљана као пријатељски град и угодно мјесто за живот.

- Ускоро ћемо добити знакове Бањалуке за 21. вијек, а то су велики мост у Доцу, конгресно-конференцијска дворана, преуређени центар града, централно спомен-обиљежје, нови научно-технолошки парк, нова градска зона на Лаушу и цијели сет садржаја који зовемо зеленом Бањалуком, а који подразумијева спортске и друге садржаје - рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, сви пројекти су дио стратешких докумената који су усвојени или су у фази усвајања, као и урбанистичког плана који је у изради.

Радојичић је подсјетио да је Бањалука у протекле четири године имала стабилне јавне финансије, уз смањење јавног дуга, те да је циљ да се истим и бољим темпом настави и у наредне четири године.

- Због пандемије вируса корона ове године имамо пад прихода од 15 одсто, али идуће године планирамо кренути узлазном путањом. Број запослених је до 2020. године растао за 2.500 нових запослених годишње, тако да смо прије епидемије достигли рекордан број од 75.000 запослених - поручио је Радојичић.

Он је додао је је циљ да се у наредном четворогодишњем периоду незапосленост одржи на једноцифреном нивоу, односно од пет до седам одсто, по чему би Бањалука била најуспјешнија не само у Републици Српској него у региону.

- Наш пројекат је и "Бањалука људског лица", који подразумијева програме за старије особе, дјецу, младе, за лица са инвалидитетом, лица са развојним потешкоћама..." - истакао је Радојичић.

Он је поновио да је програм "Бањалука се гради" препознатљив концеп, којим се равномјерно раазвија и градско језгро и приградска и сеоска насеља.

Пројекат подразумијева преуређење централног подручја града, градњу четири нова моста, кружне раскрснице, улагања у објекте, средње школе, вртиће...

- Циљ је да се у вртићима потпуно испразне листе чекања, као и да градимо нови средњошколски центар, гдје ће бити барем три или четири средње школе. Настављамо са новим саобраћајницима и кружним токовима, водоснабдијевањем... - истакао је Радојичић.

Он је додао да град 21. вијека мора бити паметан, дигитализован, са IT технологијом у свим секторима, те посебно истакао планирану градњу научно-технолошког парка као огромног пројекта који ће значи нова радна мјеста.

- Градска управа ће остати доступна, ефикасна, на услузи свим грађанима. Циљ је да повећамо доступност примарне здравствене заштите, психолошке подршке грађанима, стоматолошке заштите - навео је Радојичић.

Он је подсјетио да је почела градња социјалних станова, уз константно повећање средстава за социјалне програме.

- Наставиће се улагање у културу, инфарструктуру, у пројекте и људе, да Бањалуке буде културни епицентар - навео је Радојичић.

Радојичић је нагласио да је овај програм реалан и остварив, те да је реезултат детаљног познавања стања и потреба грађана, а не нереалних обећања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана