Радојичић: Нова топлана оправдала очекивања

Агенције
Радојичић: Нова топлана оправдала очекивања
Радојичић: Нова топлана оправдала очекивања

Први годишњи извјештај о раду Привредног друштва “Еко-топлане” за 2018. годину, као и план активности овог предузећа за 2019. годину, наћи ће се пред одборницима на сједници Скупштине града, која је заказана за 2. јула.

Речено је ово јуче на сједници Колегијума Скупштине града, а градоначелник Игор Радојичић истакао је да су “Еко-топлане” оправдале очекивања, те да је финансијски резултат рада овог друштва позитиван.

“С једне стране имамо субјекат који грије град и имамо стабилно централно гријање, са друге стране добили смо субјекат који је остварио добит у првој години пословања у односу на стару 'Топлану', која је стварала годишње у просјеку десетак милиона марака минуса”, рекао је Радојичић.

На дневном реду за наредну сједницу Скупштине града предложено је да “Еко-топлане” умјесто директора добију управни одбор сачињен од три члана.

“Према Закону о привредним друштвима, можете имати или управни одбор или директора, а овдје је до сада по оснивачким актима био директор. Сада имамо приједлог да се оснује управа, која ће се састојати од три члана управног одбора. Чланове ће изабрати Скупштина акционара”, објаснио је Радојичић.

Дневни ред, који је сачињен од 60 тачака, већим дијелом односи се на одлуке о продужавању закупа пословних простора под посебним условима.

“Ми смо 2017. године ушли у ревизију пословних простора и у додјелу нових уговора и рјешења. Сада рокови од двије године истичу за већину корисника и сви они који су испунили услове, могу потписати уговор за још двије године”, рекао је Радојичић.

Зоран Талић, предсједник Скупштине града, казао је да је битно да се испоштује програм Скупштине града, који је усвојен крајем прошле године.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана