Радојичић: Настављају се планирани радови ради очувања радних мјеста

Срна
Радојичић: Настављају се планирани радови ради очувања радних мјеста

БАЊАЛУКА - Да би у доба тешке епидемиолошке кризе била сачувана радна мјеста у реалном сектору, данас су у насељу Шарговац у Бањалуци отворени радови на изградњи нове дионице централне саобраћајнице кроз ово насеље у оквиру пројекта вриједног 1,1 милиона КМ, саопштено је из Градске управе.

 

Ријеч је о новој дионици Шарговачке улице, у дужини од око 900 метара, са свом пратећом инфраструктуром, укључујући нову канализацију.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас посјетио градилиште, нагласио је да је ријеч о густо насељеном крају у којем је, због старе и уске саобраћајнице, била угрожена безбједност грађана.

"Од изузетне важности је да се у кризним временима наставе јавни радови, јер ако не буде радила привреда, укључујући и грађевинарство, онда ћемо имати још веће економске проблеме.

Другим ријечима, фирме које раде од тога могу да исплате плате", рекао је Радојичић.

Он је додао да ће, без обзира на актуелну кризу, град у овој години настојати да одржи све планиране инвестиције, у износу од преко 30 милиона КМ.

Према пројекту, саобраћајница ће бити изграђена у пуном профилу, са коловозом ширине шест метара, обостраним тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом те јавном расвјетом.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да је у реализацији овог пројекта изузетно важна сарадња са мјештанима, пошто се рјешавање имовинскоправних односа одвија упоредо са градњом саобраћајнице.

"У припреми пројекта смо одржали састанак са свим мјештанима чије се куће и имања налазе уз саму трасу саобраћајнице, јер, упоредо са реализацијом овог пројекта, радимо и на рјешавању имовинскоправних односа. Имамо веома позитивно искуство из прве фазе радова и нема разлога да тако не буде и сада када смо започели другу фазу", навео је Сандић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Рајко Радаковић рекао је да су мјештани изузетно задовољни због модернизације ове саобраћајнице, истичући да, захваљујући новој инфраструктури, Шарговац постаје угодно мјесто за живот.

Извођач радова је "Грађење Ђурић", а вриједност инвестиције око 1.100.000 КМ, док је рок за завршетак радова нешто више од пет мјесеци.

Из Градске управе подсјећају да је прошле године урађена прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за шта је из републичког буџета издвојено милион КМ. Ове године пројекат се наставља изградњом нове дионице која ће бити финансирана из градског буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана