Радојичић: Без присуства у медијима нема бављења политиком

Срна
Радојичић: Без присуства у медијима нема бављења политиком

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да без присуства у медијима нема бављења политиком.

"Политика је блиско везана са медијима и нема бављења политиком у савремено вријеме без присуства у медијима, без односа са средствима за информисање", рекао је Радојичић, који је данас у Бањалуци учествовао у панел дискусији Академије за политичке лидере о односима политике и медија.

Он је додао да ту спадају и модерна средства информисања, попут друштвених мрежа на којима нису потребни посредници, већ се индивидуално уређују.

Радојичић је оцијенио да су политичка и медијска сцена на овим просторима доста подијељене.

"Колико год, чак и коректни били, од уређивачке политике доста зависи шта ће пренијети... Ако је негативно настројен, имаће негатив прилог, ако је позитивно настројен, имаће позитиван прилог, то је још једна од реалности", рекао је Радојичић.

На питање који би био главни савјет младим полазницима Академије за политичке лидере, Радојичић је, кроз шалу, рекао да се са новинарима не треба свађати.

"Увијек ми је задовољство да младим људима који су ушли у политичке воде пренесем нека своја искуства, јер сви они сигурно имају доста амбиција и ентузијазма, а добро им дође сваки савјет од нас који смо већ дуго у том послу", додао је Радојичић.

Академију је организовао Институт "Перпетум мобиле", чији је директор Илија Трнинић подсјетио да 12. генерација Академије за политичке лидере у БиХ има 20 полазника који долазе из 13 политичких партија и 14 градова из БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана