Радничко културно-умјетничким друштвом Пелагић: Игром и пјесмом на све стране

И. П.
Радничко културно-умјетничким друштвом Пелагић: Игром и пјесмом на све стране

Бањалука - Радничко културно-умјетничког друштво "Пелагић" љетне дане провешће радно наступајући на многобројним Међународним концертима. Биће то добра увертира за обиљежавање 90. година постојања у марту наредне године.

- Први ансамбл гостоваће од 6. до 14. јула италијанском граду Минтурно недалеко од Напуља. Наши најбољи фолклораши ће током августа наступити на фестивалу у Пироту -  рекао је секретар друштва Вјекослав Драгушић.

Према његовим ријечима, дјечији ансамбл "Пелагића" од 18. до 20. августа очекује фестивал фолклора у Ужицу.

- Негдје у исто вријеме наш "Б" ансамбл ће путовати у бугарски град Варну. "Врело" љето пред нама и сви наступи  ће нам добро доћи да се што боље припремимо за обиљежавање 90 година  постојања и рада "Пелагића"  – казао је Драгушић.

Концерт којим ће обиљежити 90 година постојања планиран је у спортској дворани "Борик" крајем марта или почетком априла,  зависно од заузетости дворане.

- Организација је још увијек у неком почетку па ћемо видјети како ће се реализовати јер планирамо да нам дођу гости из иностранства, Србије и сви они којима смо ми ишли у госте  - казао је Драгушић.

Додао је да ће у септембру организовати дјечији фестивал "Весели свијет" на којем ће учествовати око 12 дјечијих ансамбала а у плану је и традиционални годишњи концерт у новембру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана