Радници "Чистоће" чисте смеће у Бањалуци

ГС
Радници "Чистоће" чисте смеће у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Радници "Чистоће" јутрос су волонтерски чистили смеће у Бањалуци у договору са Кабинетом градоначелника Бањалуке, саопштила је Градска управа.

Како се наводи у саопштењу, волонтерски рад не захтијева никакве врсте трансакција, које су тренутно онемогућене.

- За даљи пуни ангажман овог предузећа, по уговору који се потписује, услови ће се створити након усвајања буџета - наведено је у саопштењу.

Директор "Чистоће" Александар Бајић рекао је за АТВ да је послије јучерашњег закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, засједала Управа предузећа и донијела одлуку да радници изађу на терен, покупе и одвезу смеће.

Бајић је навео за АТВ да за то нису добили налог од Градске управе, него су самоиницијативно одлучили послије сједнице Штаба.

Републички штаб за ванредне ситуације наредио је јуче бањалучком штабу да, у складу са Законом о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, у цјелости поступи у складу са одредбама Закона о комуналним дјелатностима, како би се омогућило редовно чишћење града и одвоз отпада, а све с циљем спречавања угрожавања животне средине и нарушавања здравља становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана