Рађеновић први допливао до часног крста

Срна
Рађеновић први допливао до часног крста

Бањалука - Двадесетогодишњи Бањалучанин Ђорђе Рађеновић први је од укупно 37 пливача стигао до Часног крста, који је у ријеку Врбас у Бањалуци био спуштен поводом обиљежавања Богојављења.

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем благословио је пливаче, а након завршетка пливања заједно са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем даривао је Рађеновића златником.


Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да град наставља традицију пливања за Часни крст на Богојављење.

"Ова традиција је трајала до Другог свјетског рата и била прекинута у она времена ратних дешавања и послијератног режима, а настављена је у посљедњих 10 година", напоменуо је Радојичић у изјави новинарима.

Честитајући пливачима, Радојичић је рекао да ће Градска управа у сарадњи са Епархијом бањалучком наставити да организује пливање за Часни крст на Богојављење.

Рађеновић, који је полазник Полицијске академије у Бањалуци, рекао је новинарима да за њега представља велику част то што је први допливао до Часног крста.

"Осјећам се поносно и желим да овај крст и поклоне које сам добио подијелим са својом породицом, дјевојком и колегама са Полицијске академије", истакао је Рађеновић.

Он је додао да му је ово први пут да плива за Часни крст и да му је циљ да у наредним годинама још два пута буде побједник.

Претходно је у Храму Христа Спаситеља владика Јефрем служио Свету архијерејску литургију, освештао богојављенску водицу, а потом је градским улицама прошла литија до ријеке Врбас. /крај/мис/пн/фото/видео

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана