Радишић: Легализација у току, нема ништа спорно

Н.Р.
Радишић: Легализација у току, нема ништа спорно

БАЊАЛУКА - Власник ресторана "Кајак" Срећко Радишић рекао је да су у поступку легализације и да не зна шта градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић сматра спорним.

- "Кајак "  је на градском земљишту и плаћамо кирију 3.300 КМ Градоначелник прави драму без потребе. Не знам шта је њему спорно, а моје је мишљење на спорно није ништа.  У поступку легализације имате право да градите, а када изградите градске институције излазе на лице мјеста и направе записник о томе да ли је то легално или није – истакао је Радишић.

Што се тиче рушења објекта, каже да ће се жалити.

- Дио ресторана "Кајак" је изграђен на градском земљишту и без икаквих дозвола, тако да ће овај објекат бити срушен - рекао је данас на представљању другог извјештаја такозваног "Тима за ревизију" Станивуковић.

Додао је да је ресторан "Кајак" у власништву сина бизнисмена Миле Радишића.

- Овај објекат можемо срушити већ сутра. Уложена је жалба надлежном  министарству, али то им не помаже уопште. Он ће свакако бити срушен јер не може нико како хоће да прави нешто на градском земљишту. Ако не сутра, биће срушен за мјесец, два. Не ради се о цијелом објекту, него само на дијелу гдје је паркинг -  нагласио је Станивуковић.

Додао је да је, према регулацион плану, ту предвиђено зеленило.

Како каже, досад је била пракса "сагради па легализуј", али то ће се од сада промијенити.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана