Путари спремно чекају први снијег

Александар Стојановић
Путари спремно чекају први снијег

БАЊАЛУКА - Зимска сезона за путаре званично почиње у петак, а на поновљеном јавном позиву изабрана су предузећа која ће одржавати саобраћајнице у свим градским и приградским насељима, за шта ће из градске касе бити издвојена 2,2 милиона КМ.

Рекао је ово за "Глас Српске" начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић и додао да ће са извођачима бити потписан уговор на три године, да би била избјегнута ситуација као ове године, када је пао први тендер те зимска сезона била доведена у питање.

- На првом тендеру понуде су биле знатно скупље од онога што је град предвидио. На другом јавном позиву изабрани су извођачи и није било значајнијих промјена у односу на прошлу годину - рекао је Сандић.

За одржавање путева у централном градском језгру задужена је "Чистоћа" и она је једино предузеће које је изабрано на првом тендеру. Саобраћајнице на Старчевици и Обилићеву чистиће "Еуро еко тим", а једина промјена је на Лаушу, гдје ће извођач бити фирма "Вучковић". Као и претходних година, сеоска и приградска насеља одржаваће "Нискоградња" из Лакташа те "Козарапутеви".

Из "Чистоће" су поручили да су, као и претходних година, и прије почетка сезоне спремни за одржавање путева током зимских мјесеци.

- Машине су спремне, а на терену ће бити 80 радника. Припремљено је и 250 тона соли. У наредних неколико дана очекујемо још соли, коју град обезбјеђује, а становници могу бити сигурни да ће имати најбољу могућу услугу - казали су у "Чистоћи". 

Из "Козарапутева" такође су истакли да су и они спремни за прве сњежне падавине те да ће од 15. новембра њихови радници бити у приправности.
- Поред приградских и сеоских насеља, одржавамо и регионалне саобраћајнице, те аутопутеве, тако да смо већ увелико спремни за нову сезону. Машине су припремљене, а набављене су довољне количине соли за посипање путева - поручили су из "Козарапутева".

 

Први тендер

На првом тендеру понуде предузећа биле су веће и до 30 одсто, због чега је на том јавном позиву изабрано само предузеће "Чистоћа", чија понуда се уклопила у око десет одсто одступања од цијене.

- Иако поновно расписивања тендера повлачи многе процедуре, није постојао страх да ћемо неспремни ући у зимску сезону - рекао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана