Пунктови за вакцинацију и у сеоским и приградским амбулантама

Срна
Пунктови за вакцинацију и у сеоским и приградским амбулантама

БАЊАЛУКА - Бањалучки "Дом здравља" од данас отвара нове пунктове за вакцинацију у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине, поред досадашњег пункта у хали Бањалучког велесајма.

Данас се врши вакцинација против ковида-19 за све заинтересоване особе које су регистроване у амбулантама породичне медицине Драгочај, Поткозарје, Верићи и Пискавица, саопштено је из Дома здравља Бањалука.

Према распореду рада нових пунктова у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине, сутра ће се вакцинација вршити у амбуланти породичне медицине Залужани, у сриједу 28. јула у амбулантама породичне медицине Српске Топлице, Крупа на Врбасу, Бочац и Карановац.

У четвртак, 29. јула, вакцинација ће се вршити у амбулантама породичне амбуланте Мотике и Мишин Хан, а у петак, 30. јула у амбулантама породичне медицине Чесма, Врбања, Борковићи и Бронзани Мајдан.

Директор "Дом здравља" у Бањалуци Невена Тодоровић сутра ће посјетити новоотворени пункт за вакцинацију у амбуланти породичне медицине у Залужанима гдје ће обављати прегледе лица пријављених за вакцинацију.

Из Дома здравља моле грађане из бањалучких насеља да убудуће контактирају своје тимове породичне медицине да би најавили термин.

Напоменули су да ће и поред наведених пунктова и даље бити отворен пункт у хали Бањалучког велесајма тако да ће грађани имати прилику да се вакцинишу на обје локације.

Распоред вакцинације у хали Бањалучког велесајма биће доступан на званичној интернет страници и на "Фејсбук" страници Дома здравља.

"Сходно Закључку о потреби за убрзавањем процеса вакцинације против ковида-19 у Републици Српској донесеним од Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске 7. јула жДом здрављаж у Бањалуци је приступио формирању нових пунктова за вакцинацију против ковида-19, с циљем да се олакша и убрза процес масовне имунизације", наводи се у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана