Провјерени кадрови поново у трци за бањалучку градску скупштину

Весна Поповић
Провјерени кадрови поново у трци за бањалучку градску скупштину

Бањалука - СНСД је једини објавио коначну листу кандидата за Скупштину града на предстојећим локалним изборима, а и остале партије завршавају тај посао.

Према сазнањима "Гласа Српске", већина партија се, уз мања освјежења новим именима, углавном узда у провјерене кадрове који су и до сада обављали значајне функције на нивоу града или Републике.

Носилац листе Социјалистичке партије (СП), на којој је 35 кандидата, је актуелни начелник Одјељења за привреду у Градској управи и предсједник Градског одбора ове странке Раденко Комљеновић.

За мјесто у градској Скупштини кандидати су и предсједник Актива жена СП РС Милка Гламочић, секретар ГО Радован Мајкић и предсједник Актива жена града Даринка Пејић. За одборничке клупе конкурисаће и два помоћника министра: Славица Миликић (ресор за трезор) и Мира Васић (за рад и запошљавање). На листи СП-а су и директори "Винер осигурања" Горан Бобар, "Шума Српске" Велибор Станић, "Космоса" Душан Вјештица и АПИФ-а Јелена Ћетковић. Кандидовани су и капитен ФК Борац Борис Распудић, предсједник ФК Напријед Чедо Шеварика и директор Нанбудо центра Борис Пурњага. Ново повјерење грађана тражиће и актуелни одборници Милан Милаковић и Мира Галић.

Када је у питању Демократски народни савез (ДНС), највеће шансе да буде носилац листе има актуелни предсједник Скупштине града Будимир Балабан. Одмах до њега су садашњи одборници Боран Босанчић, Брацо Плавшић и Ненад Шибаревић. Кандидати за одборничке клупе у Скупштини града су и директори Завода за медицину рада Мира Поповић, предузећа које управља регионалном депонијом "Депот" Ново Грујић, Центра за социјални рад Вера Сладојевић и један од извршних директора "Пошта Српске" Миленко Вучета.

На листи ДНС-а могла би се наћи и имена службеника Министарства саобраћаја и веза РС Драгане Беслаћ, педијатра Мирослава Гајића, професора у музичкој школи Александра Рађеновића, директора маркетинга "Независних новина" Дијане Радић као и Данијела Дојчиновића и Михајла Травара.

Предсједник Градског одбора Народног демократског покрета (НДП) Драган Талић рекао је да ће коначна листа ове странке бити објављена 29. јуна. Навео је да се на списку, поред њега као носиоца, налазе и актуелни одборници Владимир Мирошљевић и Мирна Савић-Бањац те доста познатих имена као што су рукометни тренер Стојан Атлагић и економиста Раденко Пузић.

Уједињена Српска још није саставила листу за локалне изборе.

Опозиција

Већина опозиционих странака није била расположена за разговор о кандидатима који ће их представљати на локалним изборима. Предсједник Градског одбора СДС-а Предраг Вулин је казао да би листа требало да буде готова до 2. јула. Истакао је да је он један од могућих носилаца листе. У ПДП-у су казали да ће њихов списак бити познат у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана