Протест у Бањалуци: "Нећемо плате хоћемо обећања"

ГС
Foto: Мондо

БАЊАЛУКА- На Тргу Крајине у Бањалуци данас је стотињак грађана исказало незадовољство стањем у држави, на протесту иронично названом "Нећемо плате хоћемо обећања", који организује Удружење грађана Рестарт Српска.

Предсједник Рестарта Стефан Благић рекао је, дан раније, да би "у нормалној држави захтјеви били нормални, али пошто ово то није, и захтјеви су такви".

"Да је ово нормална држава протестни захтјеви би били да се укину акцизе на гориво односно нафту и нафтне деривате, да се укине ПДВ на нафту и нафтне деривате преко 2 КМ и да политичари себи не дижу плате, макар не за ових бахатих 500 КМ. Међутим, пошто ми не живимо у нормалној држави, на овим протестима имамо само три захтјева - умјесто 500, да се политичарима повећају плате за 5000 КМ, други је захтјев да се удвоструче акцизе на гориво, а трећи захтјев је да се повећа ПДВ на основне животне намирнице", рекао је Благић.

На Тргу окупило стотињак људи "наоружаних" ироничним транспарентима: "Акцизе су нам потребне да би сви били срећнији", "Дајем литар крви за литар бензина", "Отимам сиромашнима и дајем богатима"...

Дражан Пејаковић, покретач Фејсбук групе "Црна листа послодаваца Републике Српске" каже да подржава протест "јер овдје за нас раднике живота нема".

"Уколико власт не почне да ради како треба, овдје за четири или пет година више неће бити народа", каже Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана