Пропусти у сваком трећем вртићу

А. Ј. Р.
Пропусти у сваком трећем вртићу

Бањалука - Просвјетна инспекција у Српској лани је у готово свакој трећој контролисаној предшколској установи утврдила пропусте у раду.

- У области предшколског васпитања и образовања прошле године обављено је 56 контрола и у 19 случајева су утврђени пропусти у раду. Пропусти су се најчешће односили на пријем радника, избор и рад органа управљања и руковођења, формирање васпитних група, те вођење евиденција - рекла је портпарол Инспектората РС Душанка Макивић.

Додала је да су инспектори издали 18 рјешења за отклањање неправилности и четири прекршајна налога у вриједности од 8.500 марака.

Према ријечима Макивићеве, инспектори су уочили пропусте и током контрола основних и средњих школа, као и у области високог образовања и културе.

- Просвјетна инспекција лани је контролисала укупно 1.215 установа, а у 349 случајева утврдила пропусте. У циљу отклањања тих неправилности издато је 338 рјешења којима је наложено предузимање потребних мјера, а због почињених прекршаја издата су и 42 налога - рекла је Макивићева.

Истакла је да су општинске и градске здравствене инспекције контролисале хигијенске услове у играоницама, додавши да је за ефикаснију контролу ових објеката неопходно прецизније прописати законске услове за њихов рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана