Пројекат Одмарање мозга: Кроз вјежбе до ефикаснијег учења

И. П.
Пројекат Одмарање мозга: Кроз вјежбе до ефикаснијег учења

Бањалука - Професор из Кине Минг Каи Чи представио је јуче школу ученицима млађих узраста и наставницима Основне школе "Иво Андрић" пројекат "Одмарање мозга".

- Када дјеца дуго сједе у клупама мозак им се преоптерети и не могу даље да размишљају. Ми их натјерамо да устану направе паузу коју искористе да активирају своје тијело тако што раде вјежбе и то траје три до пет минута а онда настављају са учењем - рекао је Каи Чи.

Додао је да то не узурпира њихово учење у школи.

- Послије тих активности крв им брже долази до мозга а самим тим уче брже и боље - казао је Каи Чи.

Нагласио је да се овакав модел вјежбања ради у више од 40 земаља.

Дјеца су била одушевљена оним што су видјела, и уз осмијех и помно праћење презентације са задовољством урадила све вјежбе које су видјели на видео презентацији.

- Свидјело ми се све што смо радили. Нисам се уморила од вјежби, напротив,  веома су ми пријале - рекла је ученица првог разреда која се представила само као Нађа.

Директор школе Жељка Опачић истакла је да је професор Каи Чи стигао на препоруку братске школе "Иво Андрић" из Београда.

- Циљ пројекта је да школа не буде напорна да се релаксирају а да буде интересантно да се растерете и онда наставе са активностима - казала је Опачићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана