Продаја са нових тезги у парку Младен Стојановић или нема папира за рад

Јасмина Перишић
Продаја са нових тезги у парку Младен Стојановић или нема папира за рад

Бањалука - Нове кућице намијењене за продају грицкалица, слаткиша и дјечијих играчака у парку "Младен Стојановић" зјапе празне јер продавци одбијају да их користе. Ипак, у Градској управи су одлучили да заведу ред па ће трговци морати за нове тезге или ће остати без рјешења о заузимању јавне површине.

- Желимо да се продаја одвија организовано у лијепим кућицама, те да парк добије љепши и уређенији изглед. То радимо и због великог броја захтјева грађана који тамо често бораве. Недавно смо уз помоћ компаније "Млијеко продукт" у парку изградили и игралиште за дјецу, а уколико ребалансом буџета обезбиједимо средства, ове године ћемо изградити и трим-стазу - рекли су у Градској управи.

Истичу да кућице нису купљене да буду празне и да продавци то морају поштовати.

Трговци се не обазиру на нове бесплатне тезге, већ своју робу излажу на столићима као и раније, на локацијама које изаберу и у условима које сами одређују. Једна од продавачица кокица потврдила је да међу трговцима у парку влада нетрпељивост и да не желе да продају робу једни уз друге.

- Тачно је да смо кућице добили бесплатно, али проблем је што су постављене једна уз другу. То је лоше за продају, а још лошије за нас, јер се овдје нико ни са ким не слаже. Било је и жестоких свађа и окршаја. Овдје само комунална полиција може завести ред - испричала је продавачица која није жељела да јој објавимо име.

Трим-стаза

У Градској управи најављују изградњу трим-стазе у парку "Младен Стојановић".

- Уколико ребалансом буџета обезбиједимо средства, стаза ће бити изграђена ове године. Са новом трим-стазом они који џогирају неће морати по лошијим временским условима да трче по блату - рекли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана