Проблеми мјештана улице Ненада Костића: Иза камиона остале пукотине на асфалту

Александар Стојановић
Проблеми мјештана улице Ненада Костића: Иза камиона остале пукотине на асфалту

БАЊАЛУКА - Мјештани улице Ненада Костића у насељу Шарговац годинама се жале на бројне проблеме, а највише муке им задаје уска и оштећена саобраћајница, те недостатак канализационе мреже у дијелу те улице.

Ова улица је међу дужим саобраћајницама у граду и у њој живи велики број мјештана, али, без обзира на то, годинама није било озбиљнијих инвестиција и радова.

Житељ ове улице Драган Б. казао је да је највећи проблем то што је саобраћајница веома уска, што нарочито ствара потешкоће кад пролази аутобус градског превоза.

- Улица је широка таман толико да прође аутобус, па је возачима аутомобила у неким дијеловима веома тешко да се мимоиђу, јер је пут са стране обрастао шибљем или су велике рупе. Тако да вожња некад носи велике ризике, поготово кад има и пјешака на улици - рекао је Драган Б.

Додао је да је на појединим дијеловима асфалт толико оштећен да се кида.

- Ови проблеми са асфалтом су настали кад је прављен базен за водовод, па су тешка машинерија и камиони пролазили и оштетили улицу, и од тада није било већих санација. Тренутно, ситуација није критична, али тешко да ће асфалт издржати зиму, јер се на појединим дијеловима већ почео откидати - рекао је овај мјештанин.

Његов комшија Бранко С. казао је да је велики проблем и недостатак канализационе мреже.

- У дијелу улице гдје нема канализације смрад је понекад несносан, нарочито љети - рекао је овај мјештанин.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Рајко Радаковић казао је да се нада да ће бар неки проблем бити ријешен до краја године.

- Савјет је запримио жалбе становника ове улице, а ми смо их прослиједили Градској управи. Искрено се надам да ће до краја године бити направљени први кораци у санацији ове саобраћајнице - рекао је Радаковић.

Он је, међутим, нагласио да ова улица није приоритет за сљедећу годину и да су из Савјета МЗ већ послали приједлог за реконструкцију приоритетних саобраћајница у овој мјесној заједници.

Градска управа

Из Одјељења за саобраћај и путеве поручују да се реконструкције улица раде у складу са програмом заједничке комуналне потрошње, а на основу достављених приоритета од стране мјесних заједница.

- Уколико Савјет мјесне заједнице Шарговац кандидује санацију улице Ненада Костића као приоритет, стећи ће се могућност да санација поменуте улице буде планирана програмом рада одјељења за 2020. годину - рекли су из одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана