Припреме за градњу моста у Доцу: Потпис уговора са извођачем радова идуће седмице

banjaluka.rs.ba
Foto: banjaluka.rs.ba

За изградњу моста у насељу Долац, будућег симбола града, идуће седмице биће потписан уговор са извођачем радова. Потврдио је ово градоначелник Игор Радојичић гостујући данас у емисији Заједнички талас Радија Републике Српске.

Како је навео, пројекат изградње будућег моста у Доцу је веома комплексан и одвијаће се у више фаза.

Поступак јавне набавке за избор извођача радова провела је Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), путем које је обезбијеђен дио средства за реализацију овог капиталног пројекта.

Циљ је да током ове грађевинске сезоне крене реализација прве фазе пројекта, а то је изградња прелаза преко ријеке Врбас односно колског моста и излаза на Мачванску улицу.

Иначе, улагања у капиталне пројекте ове године требало би да буду до 50 милиона КМ, што би, како је оцијенио Радојичић – требало ову годину да учини једном од најуспјешнијих по улагањима у јавне радове.

Од крупних пројеката истичу се градња моста у Српским топлицама, која је у завршној фази, нова дворана на Страчевици и почетак радова на новој дворани на Лаушу, нови вртићи у Лазареву, Петрићевцу и дограђени дио „Јежеве кућице", вишенамјенски објекти на Лаушу и Петрићевцу, модерне саобраћајнице кроз Шарговац, Пријечане и према Мотикама, више кружних токова, источна авенија и велики инвестициони циклус улагања у рјешавање водоснабдијевања домаћинстава широм града.

- Урађено је и више него што се очекивало. Једино због епидемије нисмо успјели провести све планиране садржаје из наше платформе „Бања Лука људског лица", попут превентивних здравствених прегледа, те оних програма намијењених нашим старијим суграђанима и лицима са инвалидитетом – закључио је Радојичић.

Састанак у вези са новим мјерама подршке

Радојичић је, између осталог, за идућу седмицу најавио и нове састанке са представницима различитих сектора који су највише погођени епидемијом корона вируса.

-Разговараћемо с њима и видјети да ли и на који начин још Град може да им пружи подршку – закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана