Пријете штрајком због измијењене линије 13Б

Јасмина Перишић
Пријете штрајком због измијењене линије 13Б

Бањалука - Синдикат "Аутопревоза" пријети штрајком и обустављањем саобраћаја, уколико се аутобуси предузећа "Алдемо турс" на линији 13Б Лазарево - Ново гробље са нове измијењене не врате на првобитну трасу.

Предсједник синдиката "Аутопревоза" Жарко Ђукић каже да је "Алдемо турс" од 1. маја незаконито измијенио линију без икаквог тендера и сагласности других аутопревозника.

- Та линија сада иде нашом трасом, испред наших линија 13А и 10 и буквално краде наше путнике. По правилу не би смјели да мијењају трасу без тендера, који је већ једном потписан и нема мијењања. Занима нас ко је њима то одобрио и на који начин? Они стварају гужве па долази до кашњења наших аутобуса - прича Ђукић.

Он је истакао да је Синдикат "Аутопревоза" упутио допис градоначелнику Слободану Гаврановићу у којем му предочава овај проблем, али и упозорава на то да се радници "Аутопревоза" неће либити ступања у штрајк, уколико им захтјев не буде испуњен.

- Чекамо само званичан одговор из Градске управе па ћемо поступити како будемо морали - казао је Ђукић.

Из Градске управе су рекли да линија 13Б измијењеном трасом саобраћа испред линија 1, 6, 8, 9, 10, 13А, 13, и 13Ц превозника "Павловић турс", "Бочац турс", "Аутопревоз" и "Рале турс".

- Ако ћемо сликовито 13Б заузима четири одсто полазака свих ових линија или на свака 24 поласка неких других линија, наиђе поменути аутобус. Морамо рећи да он једини пролази поред Медицинске школе. Ученици те школе су нас често звали након измјештања терминала "Медицинска електроника", да се ова линија коригује на овај начин. Било им је отежано пресједање из других на аутобус 13Б, ка школи. Стигао је и званичан захтјев из мјесне заједнице Побрђе - рекли су у Градској управи.

Додају да је ово експериментална траса и да ће након анализе бити донесена коначна одлука

Покушали смо у петак да ступимо у контакт са власником "Алдемо турса" Момом Вујасином како бисмо чули и његов став, али он није одговарао на телефонске позиве.

Траса

Линија 13Б је старом трасом саобраћала од Новог гробља

до "Космоса" у којем је и Медицинска школа. Одатле је излазила у улицу Скендера Куленовића и ишла улицом Краља Петра Првог Карађорђевића до Народног позоришта РС, а затим поред "Медицинске електронике" излазила на западни транзит. Код црвених зграда у Росуљама се искључивала ка "Металу", а затим у Буџаку из улице Књаза Милоша скретала на Булевар Милутина Миланковића, поново на транзит. Потом је пролазила поред Пословне школе и касарне "Козара". Новом трасом линија је скраћена за три километра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана