Пријемом делегације СУБНОР-а почело обиљежавање Дана града

Срна
Пријемом делегације СУБНОР-а почело обиљежавање Дана града

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић организовао је данас пријем за делегацију бањалучког СУБНОР-а, чиме је званично почело обиљежавање Дана града Бањалука - 22. април.

На састанку са делегацијом СУБНОР-а, коју је предводио 94-годишњи предсједник Владимир Ђуран, разговарано је о статусу удружења и пројектима у овој и наредној години, саопштено је из Градске управе.

Станивуковић је навео да је Ђуран заједно са саборцима поставио темеље слободне Бањалуке у највећој борби против фашизма.

Он је најавио да се овим сусретом започиње низ састанака и манифестација које су везане за обиљежавање Дана града Бањалука, те да ће у наредним данима грађанима бити представљени пројекти на којима се радило протеклих мјесеци.

Током састанка у Градској управи, градоначелник Бањалуке је предсједнику СУБНОР-а уручио симболичан поклон-књигу о страдању српског народа у Другом свјетском рату.

Бањалука је 22. априла 1945. године ослобођена од фашизма, а ослобођење града извеле су јединице Десете крајишке ударне дивизије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана