Пријављено уништавање справа на дјечијим игралиштима у Бањалуци

Срна
Foto: архива

БАЊАЛУКА - Грађани Бањалуке током јула су посредством апликације "Грађанска патрола" највише пријављивали оштећења комуналне опреме, посебно на дјечијим игралиштима, као и кварове на јавној расвјети, а пријаве су у процесу рјешавања, односно издати су налози за санирање, саопштено је из градског Одјељења за комуналне послове.

Пријављен је покидан мобилијар на игралишту на Булевару цара Душана, у улицама Бановић Страхиње и Војводе Момчила, те на дјечијем игралишту у Равногорској улици у насељу Нова Варош гдје је оштећена трамболина, која ће бити затворена док не буде поправљена јер није безбједна за коришћење.

Из ресорног одјељења наводе да је ово већ трећи пут да је та справа оштећена од отварања игралишта у Новој Вароши прије двије године.

Градска управа апелује да сви грађани чувају заједничку имовину, те да све неправилности пријаве надлежним градским службама посредством "Грађанске патроле" или директно одјељењима.

Информатичка апликација "Грађанска патрола" у функцији је од 26. априла 2018. године, а примарно је намијењена за пријаву комуналних неправилности које је потребно санирати. Користи се без регистрације, а све пријаве су анонимне.

"Грађанска патрола" домаћи је производ, који је граду донирала фирма "ДВЦ солушенс".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана