Пријаве за студентске стипендије до 6. децембра

М. В.
Пријаве за студентске стипендије до 6. децембра

БАЊАЛУКА - Конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама, за академску 2023/2024. годину је у току и трајаће до 6. децембра.

Студенти могу да конкуришу за једну од три врсте стипендија и то за успјех у школи односно на студију, према социјалном статусу и за дефицитарна занимања.

Када је ријеч о дефицитарним занимањима то су, рачунарство и информатика - дипломирани инжењер електротехнике, математика и информатика, наставни смјер - дипломирани професор математике и информатике и текстилно инжењерство, обућарска технологија и дизајн - дипломирани инжењер текстилног инжењерства.

Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, потребно је доставити до 6. децембра 2023. године путем пријемне канцеларије Градске управе.

Висина стипендија за студенте према социјалном статусу и стипендије за успјех на студију износи 150 КМ, а за дефицитарна занимања 260 КМ.

Иначе, за стипендије из буџета града укупно за ученике и студенте биће издвојено 1,8 милиона КМ.

Подсјећамо, конкурс за ученичке стипендије успјешно је окончан те ће град у овој школској години стипендирати и 1.316 ученика средњих школа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана