Превозници упутили Градској управи нови захтјев: Појединачна карта од јула 2,30 КМ?

Јелена Танацковић
Превозници упутили Градској управи нови захтјев: Појединачна карта од јула 2,30 КМ?

БАЊАЛУКА - Превозници јавног градског и приградског превоза поднијели су јуче нови захтјев за повећање цијене карата у складу са уговором, а, како су навели, основни параметар је поскупљење горива, на основу чега траже да појединачна карта од јула износи 2,30 КМ.

Рекао је ово за “Глас Српске” директор предузећа “Аутопревоз” Дејан Мијић те додао да се овај захтјев за повећање цијене карата од 11,5 одсто односи на просјечну цијену горива на три бензинске пумпе, а која тренутно износи 3,21 КМ.

- То је далеко изнад прага од 3,09 КМ, који је био услов за поскупљење карте. Овакво стање је изазвано неразумијевањем од стране Градске управе и Скупштине града. Ако неко мисли да се у оваквим условима може пословати и радити, онда је то смијешно - казао је Мијић.

Како каже, превозничка предузећа раде годинама, а сада је њихово пословање доведено у питање.

- Штрајкови више не долазе у обзир. Овдје је све једноставно. Имамо опцију да повећамо цијене или да дође до раскида уговора. Даљи рад у оваквим условима нас доводи у све тежу ситуацију из које немамо излаз, а ни они који раде са нама - рекао је Мијић.

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је за “Глас Српске” да је градска администрација показала посвећеност и спремност да помогне, али у складу са својим могућностима.

- Били смо свјесни да ће доћи до овога и зато нисмо могли прихватити да град плаћа тамо гдје не треба. Наишли смо на неразумијевање и бахатост скупштинске већине, која је показала да не жели да буде боље грађанима, већ теже Градској управи. Не можемо рећи да видимо рјешење, с обзиром на то да за нешто овакво немамо новца - рекао је Кресојевић.

Казао је да је планирано да се одржи састанак између превозника, представника града и скупштинске већине.

- Скупштинска већина је творац тог рјешења, нека они кажу шта је реално. Апелују да град треба асфалтирати и одржавати, иако су смањили средства амандманима, док они сматрају да се средства могу узети из буџета - рекао је Кресојевић.

Три милиона КМ

Бојан Кресојевић је истакао да је град спреман да издвоји средства за превознике, али се показало да три милиона КМ нису довољан износ.

- Нема простора за приступ који заговара скупштинска већина. Имају за циљ да извуку што више средстава из буџета и да се што мање уради за грађане Бањалуке, да би били незадовољни градоначелником - рекао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана