Превоз Бањ бусом и у октобру

Агенције
Превоз Бањ бусом и у октобру
Превоз Бањ бусом и у октобру

Бањалука - Превоз на Бањ брдо биће највјероватније продужен и послије 31.септембра, а у зависности о временских услова биће донесена одлука да ли ће тада бити организована само викендом или, као и сада, свакодневно, саоштили су из Одјељења за саобраћај и путеве.

За мјесец дана, колико је у функцији панорамски мини бус, на Бањ брдо је превезено око 3.000 хиљаде путника, потврђено је у ресорном одјељењу.

- Можемо бити задовољни одзивом наших суграђана и туриста јер је ова врста превоза до најпознатијег бањалучког излетишта оправдала наша очекивања – истакао је шеф Одсјека за саобраћај Славко Давидовић.

Он је указао да је ове године за овај превоз ангажовано веће возило, које је прилагођено особама са инвалидитетом, мајкама са колицима и малим бебама, као и бициклистима који могу да унесу свој бицикл у бус.

Директорица хуманитарне организације „Партнер" Оливера Мастикоса, каже како је послије дужег времена посјетила Бањ брдо, пошто је „Бањ бус" прилагођен и особа са инвалидитетом.

- Још од постављања рампе и забране кретања возилима, нисам била у могућности да посјетим Бањ брдо. Сада смо, међутим, у прилици да, користећи овај превоз посјетимо ово излетиште, због чега сам заиста сретна, а вјерујем и бројне друге особе са инвалидитетом – каже Мастикоса.

Цијена превоза је иста као и прошле године и износи 1 КМ, а за дјецу до пет година је бесплатно. Полазна станица мини буса је код фабрике обуће „Бема". Према реду вожње „Бањ бус" радним даном саобраћа од 15.00 до 19.00 часова, а викендом од 9.00 до 19.00 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана