Превалили 1.400 километара да дарују крв

М. С.
Превалили 1.400 километара да дарују крв

БАЊАЛУКА - Добровољни даваоци крви са Косова и Метохије превалили су 1.400 километара да би допутовали у Бањалуку и данас даровали течност која живот значи. Тако ће браћа из јужне српске покрајине у срцу Републике Српске дати свој допринос обиљежавању Свјетског дана давалаца крви.

- На овај начин, симболично, Срби са Косова ће узвратити за подршку и помоћ коју им браћа из Републике Српске пружају деценијама. Заиста нам је част да учествујемо у овој хуманитарној акцији. А колики значај за нас има овај гест свједочи и податак да су активисти Црвеног крста из Звечана прешли 1.400 километара да би овдје дали крв - рекао је  Милош Марковић, правник из Косовске Митровице који је тренутно на мастер студијима на Правном факултету у Бањалуци,

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Љубиша Батар најавио је да ће Свјетски дан добровољних давалаца крви бити обиљежен на Тргу крајине. Иначе, акција коју је организовало градско удружење добровољних давалаца спровођена је у протеклих десет дана у Заводу за трансфузију РС.  

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана