Преминуо познати бањалучки љекар Здравко Јосиповић

ГС
Foto: kc-bl.com

БАЊАЛУКА- Универзитетски клинички центар Републике Српске саопштио је да је данас преминуо уважени љекар Здравко Јосиповић, специјалиста анестезије и реанимације који је највећи дио свог радног вијека провео у овој здравственој установи.

Доктор Здравко Јосиповић рођен је 18.5.1949. године у Ваљеву. Радио је као љекар у Дому здравља Котор Варош од 1976. до 1983. године када заснива радни однос у тадашњем Медицинском центру Бањалука као љекар на специјализацији из анестезиологије и реанимације у Анестезиолошкој служби, наведено је у саопштењу УКЦ Републике Српске..

Како се додаје специјалистички испит положио је 1986. године у Београду.

- Током свог радног вијека у нашој установи обављао је послове шефа Одјељења анестезије на Паприковцу и шефа Одјељења анестезије са амбулантом при Клиници за анестезију и интензивно лијечење. Био је активан учесник Одбрамбено- отаџбинског рата у Војсци Републике Српске од 1992. до 1995. године – додаје се у саопштењу.

Како се појашњава, за потпредсједника Скупштине Града Бањалука именован је 2004. године. Ту дужност обављао је у још два мандата 2008. и 2012. године.

- Љекари, медицинско особље и сви запослени у нашој установи који су сарађивали са њим имали су привилегију што су познавали уваженог љекара и што су имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и одговорности према онима којима је то било најпотребније – наведено је у саопштењу.

Комеморативна сједница доктору Здравку Јосиповићу одржаће се у понедјељак 15. августа у 10.30 часова године у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а сахрана ће бити обављена исти дан у 13.00 часова на гробљу Свети Марко у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана