Представљена кандидатура Бањалуке за европску пријестоницу културе

Срна
Представљена кандидатура Бањалуке за европску пријестоницу културе

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је током разговора са замјеником шефа Делегације ЕУ у БиХ Калдуном Сином кључне изазове са којима се суочава градска администрација, са посебним освртом на намјеру града да се кандидује за Европску пријестоницу културе 2024. године.

Радојичић је рекао да су ова кандидатура и процес припреме свих културних институција у највећем граду Српске од изузетне важности за развој и унапређење културе у Бањалуци, али, у исто вријеме, и прилика да се град снажно афирмише на регионалној и европској културној сцени.


Он је навео да је Бањалука, осим ове кандидатуре, заинтересована за низ других европских пројеката, те да ће градска администрација радити на привлачењу средстава из постојећих европских фондова, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је упознао делегацију ЕУ о тренутним пројектима градске администрације и истакао да би, између осталог, до краја предстојеће сезоне гријања требало да буде стављена у функцију нова градска топлана на био-масу, која је еколошки и знатно повољнији енергент. /крај/бв/аљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана