Потребан пројекат за трајно рјешење прилаза Поликлиници

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Дом здравља Бањалука указао је на потребу да се трајно ријеши прилаз Поликлиници за лица са инвалидитетом у колицима, која и даље за здравствене услуге могу да користе улаз у Центар за физикалну рехабилитацију и Хигијенско-епидемиолошку службу и лифт у сутерену објекта.

"Овај лифт је уграђен давно, када је изграђен и сам објекат и својим капацитетом не задовољава потребе транспорта лежећих пацијената у пратњи медицинског особља", наводе из Дома здравља.

Наглашено је да је ријеч о привременом рјешењу, које служи само за транспорт лежећих пацијената.

"За трајно рјешење прилазног приступа за сва лица којима је то неопходно, поред већих финансијских средстава, потребно је израдити идејни пројекат, те од града добити локацијске услове", истичу у Дому здравља.

Подсјећају да је у претходном периоду саниран и адаптиран простор Одјељења радиолошке и ултразвучне дијагностике у приземљу објекта Поликлинике за потребе дијагностичког центра.

Из ове здравствене установе наводе да је на главном улазу у наведени објекат постављена рампа као привремено рјешење за транспорт искључиво лежећих пацијената који ће на рендген дијагностику долазити санитетским возилом у пратњи медицинског особља и возача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана