Постепен раст броја дјеце у вртићима

Срна
Постепен раст броја дјеце у вртићима

БАЊАЛУКА - У бањалучке вртиће, у оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање, данас је дошло 137 дјеце, од 202 колико их је пријављено приликом анкетирања родитеља, рекла је директор овог центра Јелена Куртиновић.

Куртиновићева је навела да је током прошле седмице у просјеку долазило око 140 дјеце, а од 11. маја, у првој седмици када су вртићи поново отворени, око 80.

Према њеним ријечима, највећи број пријава родитеља односи се на полазак дјеце у вртиће од 1. јуна.

"Већ вршимо припреме да будемо спремни и већ смо у другој фази тестирања васпитача. Данас, јуче и у суботу тестирано је укупно 70 васпитача", истакла је Куртиновићева.

Она је додала да су дјеца још распоређена у осам објеката, те да се очекује да ће у току јуна почети са нормалним радом у пуном капацитету, у складу са препорукама, развојем епидемиолошке ситуације и мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Куртиновићева је подсјетила да је прије епидемије вируса корона у објектима Центра за предшколско васпитање и образовање на подручју града боравило 2.400 дјеце.

У Бањалуци је одлука о затварању вртића донесена 13. марта, на основу ограничења које је усвојио градски Штаб за ванредне ситуације у оквиру превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона.

Бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање од 16. марта је организовао рад у вртићима "Марија Мажар", "Сунце", "Лана" и "Лептирић", а због веома малог броја дјеце градски Штаб за ванредне ситуације је 18. марта одлучио да ради само један дежурни вртић "Марија Мажар", у који је испочетка долазио мањи број дјеце, двоје или троје, а потом само једно дијете, и то повремено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана