Постављени подземни и надземни контејнери

Г.С.
Постављени подземни и надземни контејнери

БАЊАЛУКА - Нови подземни и надземни контејнери постављени на локацији преко пута парка "Младен Стојановић" те у улицама Николе Пашића и Српској.

- Дотрајале контејнере је потребно замијенити новим и љепшим. Зато смо заједно са предузећем "Чистоћа" покренули велики пројекат који захтијева вријеме и не може се реализовати преко ноћи. Ипак, наш циљ је да ово реализујемо у неком пристојном року и да у наредних неколико мјесеци поставимо 30 подземних и 50 нових надземних контејнера - истакао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Он је појаснио да је ријеч о савременим подземним и надземним контејнерима, који имају сигурније и практичније механизме за отварање и затварање и какви се одавно користе у бројним свјетским градовима.

- Идеја је да контејнери у граду буду у плавој боји, јер је плава боја нашег града. Управо у парку "Младен Стојановић", као и на простору поред парка већ смо поставили овај тип контејнера. Трудили смо се да прве контејнере поставимо на најфреквентније локације - казао је Станивуковић.

Градоначелник је додао да ће за потребе овог пројекта бити потребно набавити и ново возило, јер без адекватне подршке "Чистоће" ово не може функционисати.

Директор "Чистоће" Александар Бајић казао је да ће се осим подземних контејнер на локацијама гдје технички услови задовољавају бити уграђени и надземни контејнери и самим тим замијењени дотрајали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана