Постављен шатор за неодговорне у Бањалуци

Г.С.
Foto: Владимир Стојаковић

Шаторски карантин за неодговорне Бањалучане који се не придржавају изолације у Раковачким барама чека још испоруку кревета од Оружаних снага БиХ како би био отворен, потврдио је данас за “Независне” Младен Ћућун, шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице.

Према његовим ријечима, Градска управа и Цивилна заштита обавиле су свој дио посла и поставиле шатор.

“Оружане снаге БиХ обећале су да ће до краја дана или сутра ујутро допремити кревете и након тога је карантин потпуно спреман да прими прве неодговорне суграђане”, истакао је Ћућун.

Додао је да ће капацитет карантина у почетку бити 50 лежајева, те да ће надлежна полицијска станица надгледати особе које прекрше карантин.

“Ту ће бити присутан и љекарски тим из Дома здравља, као и представници Цивилне заштите. Обезбијеђени су мокри чворови, струја, гријање и примарна здравствена заштита. Надамо се да неће бити ниједног случаја неодговорности суграђана, али уколико буде потребе, прошириваћемо капацитете”, нагласио је Ћућун.

Подсјећамо, Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, прекјуче је рекао да се формира шаторски смјештај у Раковачким барама у којем ће бити смјештене особе које крше кућну изолацију.

“Раковачке баре нису случајно изабране. Ако неко комодитет у кућној изолацији хоће да замијени шатором, добро је дошао”, нагласио је Радојичић. (nezavisne.com)

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана