Породиље од данас могу да се пријаве за помоћ

Т. Б.
Породиље од данас могу да се пријаве за помоћ

БАЊАЛУКА - Бањалучанке, које су у овој години постале мајке, моћи ће од данас да се пријаве за исплату подршке за породиље која ће почети 1. новембра.

Градоначелник Драшко Станивуковић је раније најавио да ће свака мајка која добије прво и друго дијете од града добити 500 КМ.

- На дан рођења добиће 250 КМ, те за први рођендан још 250 КМ. Свако треће дијете наградићемо са 700 КМ, 350 КМ за дан рођења, те додатних 350 КМ за први рођендан. За свако четврто, пето, шесто дијете биће исплаћена подршка града од 2.000 КМ, од којих ће 1.000 КМ бити исплаћено на дан рођења, а 1.000 КМ за први рођендан - казао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, породиље које се буду породиле до краја године имаће рок од 60 дана да доставе потребну документацију како би била исплаћена предвиђена накнада.

Он је нагласио да ће овом мјером бити обухваћено око 2.000 породица, а град је за ту намјену издвојио око 1,2 милиона КМ.

Прошле седмице почела је исплата једнократне новчане накнаде запосленима у Дому здравља, у износу од 200 КМ. Из града су рекли да ће помоћ добити сви радници ове здравствене установе као вид захвалности за све оно што чине у периоду пандемије вируса корона.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана