Породична и педијатрија раде до 19.00

Срна
Породична и педијатрија раде до 19.00

БАЊАЛУКА - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да ће служба породичне медицине и служба педијатрије у поподневној смјени радити до 19.00 часова јер је у Српској од 20.00 часова до 5.00 часова на снази полицијски час.

Тодоровићева је након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука рекла новинарима да ће пацијенти након тога неопходне здравствене услуге моћи да добију у Служби хитне медицинске помоћи.

Она је навела да је у Дому здравља Бањалука у протекла 24 часа прегледано 168 лица који имају акутне респираторне тегобе.

“Више од 2.500 лица налази се или у кућној изолацији или под здравственим надзором и они су у свакодневној комуникацији са медицинским радницима”, рекла је Тодоровићева.

Тодоровићева је рекла да је због малог броја дјеце која траже услуге у школским стоматолошким амбулантама Штаб за ванредне ситуације града Бањалука донио одлуку да се за потребе прегледа дјеце остави на располагању стоматолошка амбуланта у Основној школи “Иво Андрић”.

“С друге стране, за неодложне стоматолошке услуге за пацијенте који су позитивни на вирус корона или су под сумњом да су били у контакту са лицем позитивним на овај вирус предложено је да ради амбуланта у Основној школи Вук Стефановић Караџић”, нагласила је Тодоровићева.

Она је рекла да ће све информације бити на располагању грађанима на сајту Дома здравља Бањалука, те на сајту Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана